Standard Water +

Standard Water + este un sistem modern de purificarea apei foarte util în bucătăria dvs. Sistemul nostru folosește tehnologia avansată de purificarea a apei prin osmoză inversă (reverse osmosis, RO), recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă în reducerea semnificativă a unui număr foarte mare de substanțe contaminante care pot exista în apă.

Osmoza inversă

Osmoza inversă a fost inițial concepută pentru a produce apă potabilă din apă de mare pentru marină. Este ideală pentru oricine urmează o dietă cu un conținut redus de sodiu. Membrana RO are dimensiunea porilor mult mai mică decât a bacteriilor, a virusurilor sau a parazitului criptosporidium care se gasesc în majoritatea apelor de consum. Într-o instalație de purificare a apei, scopul nu este diluarea soluției saline, ci separarea apei pure de sare și ceilalți contaminanți. La inversarea procesului natural de osmoză, apa din soluția salină este forțată să treacă prin membrană în direcție opusă, prin aplicarea unei presiuni – de aici termenul de OSMOZĂ INVERSĂ. Cu ajutorul acestui proces, putem produce apă pură prin eliminarea sărurilor și a celorlalți contaminanți.

Purificarea apei se face printr-un proces în patru etape:

  1. Filtru de sedimente 5 microni din polipropilena. Acest filtru reține sedimentele mai mari de 5 microni este realizat din fibre de polipropilenă pură 100%. Filtrul înlătură praful, microparticulele și rugina.
  2. Filtru GAC. Înlătură în proporție de aprox. 99% clorul și substanțele chimice organice, în special derivații clorului.
  3. Filtru de sedimente 1. Înlătură 99% din substanțele chimice organice, în special sunsbanțele gazoase și asigură o reducere sporită a gustului, mirosului și culorii.
  4. Membrana RO cu un grad ridicat de reținere a particulelor și o capacitate de producție de 50 de galoane pe zi( aprox.189 litri). Această membrană înlătură contaminanții din apa dvs., precum: plumb, cupru, bar, crom, mercur, sodiu, cadmiu, fluor, nitriți, seleniu, etc.

Ce factori afectează calitatea și cantitatea producției de apă?

Există patru variabile majore de luat în considerație.

  1. Presiunea – Cu cât este mai mare presiunea apei, cu atât mai bune vor fi calitatea apei și cantitatea de apă produsă. Presiunea ideală este de 60 PSI.
  2. Temperatură – 76°C reprezintă temperatura ideală a apei pentru RO. Apa la 40°C va cauza reducerea la jumătate a producției de RO față de cea de la 76°C. Temperatura maximă a apei se recomandă să fie de 85°C.
  3. Total Solide Dizolvate (TDS) – Cu cât este mai mare cantitatea de substanțe contaminante dizolvate din apă, cu atât mai mică va fi cantitatea de apă produsă. Un nivel ridicat al valorii de TOTAL SOLIDE DIZOLVATE poate fi compensat cu un plus de presiune a apei.
  4. Membrana – Membranele diferite prezintă caracteristici diferite. Unele produc mai multă apă decât altele; unele posedă capacități mai bune de respingere a contaminanților; unele au o rezistență mai mare la abraziune chimică pentru o durată de viață mai lungă. Membranele combină cele mai bune dintre aceste caracteristici și sunt considerate cele mai bune membrane din lume.

Sistemul RO se poate racorda la un robinet suplimentar?

Apa poate fi direcționată către un răcitor sau un robinet suplimentar folosind numai un teu de 1/4” și tubulatură.

Ce gust are apa de băut?

Gustul apei depinde de cantitatea de substanțe contaminante din apa inițială de la robinet. Dacă se înlătură 99% din impurități dizolvate și substanțe chimice, apa RO poate avea gustul apei naturale.

Cum va afecta apa amestecurile de băut?

Datorită faptului că osmoza inversă înlătură substanțele contaminante invizibile care maschează aromele, permite perceperea gustului natural al băuturilor preparate. Veți putea să folosiți mai puțină cafea și tot să obțineți o aromă completă. Băuturile concentrare precum sucul de portocale vor avea un gust mai intens. De asemenea, elimină o parte foarte mare din depunerile de calcar de pe filtrele de cafea electrice, ceea ce preîntâmpină nevoia de curățare frecventă. Nu veți mai găsi depunerile albe de la interiorul vaselor după ce fierbeți apă.

Cât de multă apă produce sistemul RO?

În condiții ideale, membrana TFC RO este normată la o producție zilnică de 190 de litri pe zi. În condiții normale, consumatorii se pot aștepta la 50 de galoane de apă produsă pe zi. Dar și așa este o cantitate mare de apă pentru cerințele normale de băut și preparat alimente într-o gospodărie.

Dar nu avem nevoie de mineralele eliminate din apă?

Majoritatea mineralelor pe care le primim provin din alimentele consumate. Numai un procent foarte mic de minerale provine din apa pe care o bem.

Care este programul de întreținere pentru sistemul RO?

Cele trei cartușe de prefiltrare trebuie înlocuite la fiecare 9 luni. Cartușul cu filtru de sedimente de 5 microni este primul; al doilea este un cartuș cu filtru de carbon și al treilea este un filtru de sedimente de 1 micron. (Unele sisteme sunt echipate cu filtru de carbon extrudat). Neînlocuirea cartușului la fiecare 9 luni poate conduce la distrugerea membranei din cauza clorului.

bioversity.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord